MARKETING AUDIT

ANALYSIS IN TWO RESTAURANTS IN ARACAJU/SE

Autores

DOI:

https://doi.org/10.12662/2359-618xregea.v13i1.p24-40.2024

Palavras-chave:

marketing audit, ação coletiva, marketing systems

Resumo

This paper analyzed the elements and processes of marketing audit in two small restaurants in Aracaju/SE. Qualitative research was conducted with a case study and evidence collection through interviews, questionnaires, and observations to analyze environmental, system, mix, and productivity analysis as components of marketing audit. The results showed that although the companies have growth potential in the market, they have short-term strategies, such as controlling costs, setting prices, changing the menu, quality of service, and attractive spatial design. On the other hand, the audit found a lack of clear objectives, the absence of regular practices for the collection and analysis of market data, low attention to political forces, and limited performance in the digital environment. In view of the results, this study highlights the components of the marketing audit and proposes improvement actions to optimize the performance of the companies studied.

Downloads

Não há dados estatísticos.

Biografia do Autor

Kelvin Barros Santos, Universidade Federal do Amapá (UNIFAP)

Doutorando em Administração no Programa de Pós-Graduação em Administração da Universidade Federal do Paraná (PPGADM/UFPR)

Mestre em Administração pelo Programa de Pós-Graduação em Administração da Universidade Federal de Sergipe (PROPADM/UFS).

Professor do curso de Tecnologia em Secretariado da Universidade Federal do Amapá (CCTS/UNIFAP). 

Ronalty Rocha, Universidade Federal do Amapá (UNIFAP)

Doutorando em Administração no Programa de Pós-Graduação em Administração da Universidade Federal do Paraná (PPGADM/UFPR). Professor do Curso de Tecnologia em Secretariado da Universidade Federal do Amapá (CCTS/UNIFAP). Macapá - AP - BR.

Jadson Nilo Pereira Santos, Universidade Federal de Sergipe (UFS)

Mestre em Ciências Aplicadas a Saúde pela Universidade Federal de Sergipe (PPGCAS/UFS). São Cristóvão - SE - BR.

Marília Gabriela Silva Lobato, Universidade Federal do Amapa (UNIFAP)

Doutora em Desenvolvimento socioambiental pelo Núcleo de Altos Estudos Amazônicos (NAEA), Universidade Federal do Pará. Professora da Universidade Federal do Amapá (UNIFAP). Macapá - AP - BR.

Downloads

Publicado

2023-10-16

Como Citar

SANTOS, Kelvin Barros; ROCHA, Ronalty; SANTOS, Jadson Nilo Pereira; LOBATO, Marília Gabriela Silva. MARKETING AUDIT: ANALYSIS IN TWO RESTAURANTS IN ARACAJU/SE. Revista Gestão em Análise, Fortaleza, v. 13, n. 1, p. 24–40, 2023. DOI: 10.12662/2359-618xregea.v13i1.p24-40.2024. Disponível em: https://periodicos.unichristus.edu.br/gestao/article/view/4690. Acesso em: 22 dez. 2024.

Edição

Seção

Artigos